Giuseppe Rinaldi Barbera d’Alba 2022
Giuseppe Rinaldi Barbera d’Alba 2022. Barbera 100%. Αποτελεί την κλασική προσέγγιση του οινοποιείου, με έμφαση στην καθαρότητα και την έκφραση του αμπελώνα. Βαθύ, ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες. Το κρασί είναι ζωντανό και εκφραστικό, με αρώματα κόκκινων κερασιών, δαμάσκηνων, σαγκουίνι, αποξηραμένης βιολέτας και μια πινελιά γήινης γεύσης. Στο στόμα, είναι ζωηρό και φρέσκο, με έντονη οξύτητα που συμπληρώνει τον πλούτο των φρούτων. Οι εκλεπτυσμένες τανίνες προσδίδουν δομή, οδηγώντας σε μια ισορροπημένη, μακρά επίγευση.
80,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,45 κ. |
---|---|
Οινοποιείο | Giuseppe Rinaldi |
Περιοχή | Barbera d'Alba DOC, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Barbera |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2022 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με σάλτσα αματριτσιάνα, με σάλτσα καρμπονάρα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ, ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες. Το κρασί είναι ζωντανό και εκφραστικό, με αρώματα κόκκινων κερασιών, δαμάσκηνων, σαγκουίνι, αποξηραμένης βιολέτας και μια πινελιά γήινης γεύσης. Στο στόμα, είναι ζωηρό και φρέσκο, με έντονη οξύτητα που συμπληρώνει τον πλούτο των φρούτων. Οι εκλεπτυσμένες τανίνες προσδίδουν δομή, οδηγώντας σε μια ισορροπημένη, μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Barbera 100%. Τα σταφύλια προέρχονται κυρίως από τις περιοχές από την Ravera και την Bussia. Αυθόρμητη αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες, με διαβροχή σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 5 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια 50 hl και σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Mπορεί να παλαιώσει για 7-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Vinous Antonio Galloni.89, Wine Searcher avg.90, Vivino 4.2 (2022)
Vinous Antonio Galloni 89pt
Drinking window: 2023 – 2029
The 2022 Barbera d’ Alba is laced with dark cherry, spice, mocha and new leather. Soft, silky tannins wrap it all together. Like the Dolcetto, the Barbera is a bit light in structure, but it makes up for that with it notable charm.. Antonio Galloni. Tasting date: November 2023

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.
