Joseph Drouhin Gevrey-Chambertin Premier Cru Clos Prieur
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώµατα µικρών και ώριµων µαύρων φρούτων, νότες από δέρµα και µπαχαρικά. Στο στόμα, το κρασί είναι γεμάτο και πυκνό µε µια καλή ταννική δοµή και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Pinot Noir 100%. Από το αμπελοτόπι Clos Saint Jacques που βρίσκεται στην αρχή της κοιλάδας που ονομάζεται Combe de lavaux, με νότια έκθεση. Χειροκίνητη συγκομιδή σε μικρά τελάρα για να διατηρηθεί η ακεραιότητα του φρούτου. Προσεκτική ταξινόμηση με το χέρι και οινοποίηση με γηγενείς ζήμες, σε ανοιχτές ξύλινες και ανοξείδωτες δεξαμενές με διαβροχή για 2 έως 3 εβδομάδες, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες.
Ωρίμαση
Σε δρύινα βαρέλια, για 14 έως 18 μήνες με το 20% καινούργια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.
Βαθμολογία
2017. Wine Searcher avg.91, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,4 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Joseph Drouhin |
Περιοχή | Gevrey-Chambertin AOC, Βουργουνδία, Γαλλία |
Ποικιλίες | Pinot Noir |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |