Joseph Drouhin

Joseph Drouhin

Το 1880, Joseph Drouhin µε καταγωγή από την περιοχή του Chablis, ιδρύει στην Beaune την εταιρεία που παίρνει το όνοµά του. Το πάθος µεταφέρεται και σήµερα η τέταρτη γενιά των Drouhin διευθύνει την εταιρεία συνδυάζοντας παράδοση και σύγχρονη σκέψη. Τα κτήµατα του Joseph Drouhin καλύπτουν όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές. Από τον Βορρά µέχρι τον Νότο: Chablis 380 στρέμματα, Côtes Des Nuits και Côte De Beaune 320 στρέμματα , Côte Chalonnaise 30 στρέμματα.
Πήρε αρκετό χρόνο µέσα από επιλεγµένες αγορές αµπελώνων κυρίως “Premier” και “Grands Crus” να έχει μερικούς από τους πιο διάσημους αμπελώνες στη Βουργουνδία, όπως το Clos des Mouches, το Montrachet Marquis de Laguiche, το Musigny, το Clos de Vougeot, το Corton-Charlemagne κ.λπ.
Μέσα από το σταθερό του πιστεύω ο Joseph Drouhin υιοθέτησε την βιολογική καλλιέργεια και άφηστε την φύση να µιλήσει.
Με σχεδόν 90 διαφορετικές Ονομασίες Προέλευσης, ο Joseph Drouhin προσφέρει μια συναρπαστική γκάμα του terroir της Βουργουνδίας με τις λεπτές παραλλαγές του και με όλη την αυθεντικότητα του.
Τα κρασιά του Joseph Drouhin συνδυάζουν κοµψότητα, ισορροπία, αρµονία και τον χαρακτήρα του terroir και της χρονιάς.

Domain Drouhin Oregon

Όταν η ψυχή της Βουργουνδίας συνάντησε το αμερικανικό έδαφος δημιουργήθηκε το Domaine Drouhin, το κορυφαίο οινοποιείο στο Oregon που διευθύνεται από την 4ης γενιάς, οινοποιό Veronique Drouhin.
Στην καρδιά του κτήματος των 1000 στρεμμάτων βρίσκονται τα 350 στρέμματα αμπελώνων στην πλαγιά του λόφου στο Red Hills του Όρεγκον, φυτεμένα με Pinot Noir (290)  και Chardonnay (60). Αυτοί οι αμπελώνες μοιράζονται ένα σχεδόν πανομοιότυπο κλίμα, γεωγραφικό πλάτος και όψη με τους αντίστοιχους αμπελώνες στη Γαλλία.

Προβολή όλων των 6 αποτελεσμάτων