Vietti Barolo Monvigliero 2018
Vietti Barolo Monvigliero 2018. Nebbiolo 100%. Μέση ηλικία περίπου 50 ετών, από το κεντρικό αμφιθέατρο του λόφου στο Monvigliero, στα 320 μ. υψόμετρο, το βορειότερο cru αμπελοτόπι του Barolo. Ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη λεπτά αρώματα φράουλας, κερασιού και τριαντάφυλλου και νότες μπαχαρικών. Στο στόμα, κομψό, φρουτώδες, αρμονικό με βελούδινες τανίνες και πολύ μακρά επίγευση.
254,00€
Βάρος | 1,6 κ. |
---|---|
Οινοποιείο | Vietti |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη λεπτά αρώματα φράουλας, κερασιού και τριαντάφυλλου και νότες μπαχαρικών. Στο στόμα, κομψό, φρουτώδες, αρμονικό με βελούδινες τανίνες και πολύ μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Μέση ηλικία περίπου 50 ετών, από το κεντρικό αμφιθέατρο του λόφου στο Monvigliero, στα 320 μ. υψόμετρο, το βορειότερο cru αμπελοτόπι του Barolo. Χειρονακτικός τρύγος, 60% με ολόκληρο το τσαμπί σε ανοξείδωτες δεξαμενές όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση με διαβροχή 28 ημερών με έλεγχο θερμοκρασίας και καταβυθισμένο καπέλο.
Ωρίμαση
Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε μεγάλα δρύινα βαρέλια και παραμονή για περίπου 2 χρόνια. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 12 μήνες.
Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Vinous Antonio Galloni.96, Robert Parker The Wine Advocate.95, Wine Searcher avg.95, Vivino 4.3
Vinous Antonio Galloni 96 points
“The 2018 Barolo Monvigliero, another new wine in this range, is dazzling. That’s not much of a surprise, as the 2018 has always been gorgeous from barrel. A touch of whole clusters adds aromatic nuance and lift to this super-classic, sculpted Barolo. The Monvigliero impresses with its purity, delineation and class. Superb. ” Drinking window: 2028 – 2048
Wine Advocate 95 points
“Here’s a very special treat from Verduno and one of the most exciting new releases we will see from Italy this year. In its inaugural release, the Vietti 2018 Barolo Monvigliero is made with 60% whole cluster fruit, following in time-honored local tradition. The soils of Monvigliero are loose and light in color, producing tight but lean-bodied wines. The use of whole clusters gives the wine more texture, intensity and tannins. With wild berry, rose, dried mint and white licorice and very fine and smooth tannins, this wine is part of a precious 3,207-bottle production.”

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.
