- Δεν είναι δυνατή η προσθήκη του προϊόντος "Vina Ardanza 2016" στο καλάθι επειδή το προϊόν έχει εξαντληθεί.
Vina Ardanza 2016
Vina Ardanza 2016. Tempranillo 80%, Grenache Rouge (Garnacha) 20%. Χρώμα έντονο ρουμπινί με γκρενά ανταύγες. Στη μύτη, καλή αρωματική ένταση, αναδεικνύει ευχάριστα φρυγανισμένα αρώματα σε συνδυασμό με πικάντικες νότες και ώριμα φρούτα. Στο στόμα ακόμα φρέσκο, ισορροπημένο και ελαφρύ. Λείο, λιπαρό και βελούδινο, με γεύσεις κόκκινου φρούτου. Στρογγυλές τανίνες, καλή οξύτητα και μακρά επίγευση.
39,50€
Εξαντλημένο
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | La Rioja Alta |
Περιοχή | Rioja DOCa, Ισπανικά κρασιά |
Αλκοόλ | 13.5% |
Ποικιλίες | Grenache Rouge (Garnacha), Tempranillo |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Ψάρια, (Τόνος φιλέτο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα) |
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα έντονο ρουμπινί με γκρενά ανταύγες. Στη μύτη, καλή αρωματική ένταση, αναδεικνύει ευχάριστα φρυγανισμένα αρώματα σε συνδυασμό με πικάντικες νότες και ώριμα φρούτα. Στο στόμα ακόμα φρέσκο, ισορροπημένο και ελαφρύ. Λείο, λιπαρό και βελούδινο, με γεύσεις κόκκινου φρούτου. Στρογγυλές τανίνες, καλή οξύτητα και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Tempranillo 80%, Grenache Rouge (Garnacha) 20%. Ζύμωση σε κάδους των 2500 λίτρων σε επαφή με τα στέμφυλα (διαβροχή) για δύο εβδομάδες.
Ωρίμαση
Το Tempranillo παραμένει 36 μήνες σε αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 4 ετών κατά μέσο όρο και η Garnacha, 30 μήνες σε βαρέλια 2ης και 3ης χρήσης αμερικάνικα δρύινα βαρέλια.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
James Suckling.95,
Savory and complex with dried orange peel, cedar and plenty of sweet spices, walnuts, caramel, dried mushrooms and pine needles. Shows maturity here, with a medium body and superb freshness. Incredibly long finish with lots of truffle and walnut. Lasts over a minute. Very complete now, but you can still hold it. (5/2022)
Wine Advocate.94,
The 2016 Viña Ardanza Reserva was produced with 80% Tempranillo and 20% Garnacha that matured in used American oak barrels for three years, where it was hand-racked from barrel to barrel six times in the case of Tempranillo and five times for the Garnacha, as it had a slightly shorter élevage of 30 months. Against all odds, I found the 2016 to be fresher than the 2015 and less developed, despite the fact that winemaker Julio Sáenz told me he considers it a warmer year. But I have found many wines I like in 2016, and the wine feels very clean and quite harmonious, younger and less developed, with more primary notes and a velvety mouthfeel. 600,000 bottles produced. The wine was bottled in June 2020.” (LG) 94+ (7/2022)
Guia Penin 95,
COLOUR: dark-red cherry, garnet rim AROMA: ripe fruit, fruit preserve, aged wood nuances, tobacco, sweet spices, scrubland FLAVOUR: spicy, round tannins, long, flavourful, elegant
Wine Spectator.93,
An intriguing red, with steeped raspberry, balsamico, dried black cherry, iron and iodine aromas and flavors. Silky on the palate and finely knit, this is a rich, medium-bodied red that offers supple tannins. A lovely example of Rioja in a more traditional style, this should open well in the decanter or with time in the cellar. Tempranillo and Garnacha. Best from 2025 through 2033. 50,000 cases made, 9,000 cases imported. (AN) (7/2023)
Tim Atkin.94,
Ardanza is a traditional pan-regional Rioja that marries Tempranillo from Cenicero and Rodezno with 20% Garnacha from Tudelilla. Aged in lightly toasted American barrels, it’s sweet, spicy and complex, with leather, wild strawberry and red pepper notes, fine, scented oak and the freshness of the vintage. 2024-32 (2/2023)
Wine Searcher avg. 92, Vivino 4.3

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του
