Château Cambon La Pelouse Haut-Médoc

Cabernet Sauvignon 54% , Merlot 40% , Petit Verdot 6%. Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί με μοβ ανταύγες. Στη μύτη αρώματα ώριμων και τραγανών κόκκινων και μαύρων φρούτων, νότες βιολέτας και μέντα. Στο στόμα, κομψό με μια όμορφη φρεσκάδα και βελούδινες τανίνες. Μεγάλο αρωματικό τελείωμα.

30,00

Εξαντλημένο

SKU: chateau-cambon-la-pelouse
Βάρος1,4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

 Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί με μοβ ανταύγες. Στη μύτη αρώματα ώριμων και τραγανών κόκκινων και μαύρων φρούτων, νότες βιολέτας και μέντα. Στο στόμα, κομψό με μια όμορφη φρεσκάδα και βελούδινες τανίνες. Μεγάλο αρωματικό τελείωμα.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon 54% , Merlot 40% , Petit Verdot 6%. Προζυμωτική ψύξη για 4 έως 6 ημέρες.  Η ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28o-32οC, με μακρά εκχύληση 3 έως 4 εβδομάδων σε επαφή με τα στέμφυλα και συχνή ανακύκλωση του μούστου.

Ωρίμαση

Παλαίωση για 12 έως 15 μήνεςσε δρύινα γαλικά βαρέλια με το 1/3 περίπου νέο (35%).
Μπορεί να παλαιώσει για 5-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 16.0, Wine Spectator.92,
Falstaff Magazin.89, Vinous Antonio Galoni.89,
Wine Searcher avg.90, Vivino 3.8