Χατζηδάκης Ασύρτικο de Mylos 2014

Χατζηδάκης Ασύρτικο de Mylos 2016. Η τελευταία εμφιάλωση του σπουδαίου Χαρίδημου Χατζηδάκη από υπερώριμα σταφύλια Ασύρτικου από αυτόριζα, μη ποτιστικά αμπέλια, στο αμπελοτόπι Μύλος στον Πύργο της Σαντορίνης. Απαλό κίτρινο χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Δυναμικό και έντονο στο στόμα με ζωηρή οξύτητα. Έντονη ορυκτότητα και πολύ μακρά επίγευση.

179,00

Εξαντλημένο

SKU: cavacava-xatzidakis-mylos-1
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Απαλό κίτρινο χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών. Δυναμικό και έντονο στο στόμα με ζωηρή οξύτητα. Έντονη ορυκτότητα και πολύ μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Η τελευταία εμφιάλωση του σπουδαίου Χαρίδημου Χατζηδάκη από υπερώριμα σταφύλια Ασύρτικου από αυτόριζα, μη ποτιστικά αμπέλια, στο αμπελοτόπι Μύλος στον Πύργο της Σαντορίνης. Ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια έμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 12 ώρες πριν το πιεστήριο. Πίεση στεμφύλων και ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 18˚με τις γηγενείς ζύμες.

Ωρίμαση

Με τις οινολάσπες για 8 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.

Παλαίωση στην φιάλη για 8-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson.18 (2018), Wine Searcher avg.92,  Vivino 4.2 (2016)