Ράμνιστα Κυρ Γιάννη Le Bicentenaire 1 Φιάλη

Ράμνιστα Κυρ Γιάννη Le Bicentenaire κασετίνα 3 φιαλών. Ξινόμαυρο 100%. Αρώματα φράουλας, βανίλιας και γλυκά μπαχαρικά στη μύτη, όγκος και πλούτος στον ουρανίσκο, όπου τα αρώματα της δρυός ισοροπούν με την ευχάριστη οξύτητα και την φρουτώδη επίγευση του κρασιού. Ένα μεγάλο Ξινόμαυρο με αποδεδειγμένα μεγάλη δυναμική παλαίωσης. Η Ράμνιστα εκφράζει σωστά το τυπικό αρωματικό και γευστικό προφίλ της ποικιλίας, γι’ αυτό και έχει πολύ φανατικό κοινό. Σταθερή αξία.

49,60

Εξαντλημένο

SKU: cavacava-ramnista-2011-moni-fiali
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Συλλεκτική φιάλη Ράμνιστας 2011

Με αφορμή την υπέροχη σοδειά του 2011 που έρχεται μια φορά στην δεκαετία και την επέτειο των 200 χρόνων της Επανάστασης του 1821 κυκλοφόρησε η Ramnista Le Bicentenaire.
ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΣΕΤΙΝΑ 3 ΦΙΑΛΩΝ 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Σκούρο ρουμπινί. Στην μύτη, αρώματα φράουλας, βανίλιας και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα, όγκος και πλούτος όπου τα αρώματα της δρυός ισορροπούν με την ευχάριστη οξύτητα και την φρουτώδη επίγευση του κρασιού.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 100%. Προζυμωτική εκχύλιση 6 ημερών. Οι θερμοκρασίες ζύμωσης των δεξαμενών δεν ξεπερνούν τους 25°C, ενώ το 70% της πρώτης ύλης ζυμώνει σε κλασικούς οινοποιητές και το 30% σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο (pigeage). Το 20% του κρασιού πραγματοποιεί τη μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια.

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια για 18 μήνες. Τα βαρέλια είναι γαλλικής και, σε μικρότερο ποσοστό, αμερικάνικης ξυλείας με 25% νέο ξύλου και 25% βαρέλια 500 λίτρων.
Η Ράμνιστα μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Decanter 90 (2013), Jancis Robinson 17.0 (2010),
Wine Searcher avg. 90 (2010 & 2013), Vivino 3.7