Παρουσίαση Οίνου Burlotto Freisa από τον Χάρη Παπανδρέου
Freisa η ‘‘κόρη’’ του Nebbiolo Η Freisa είναι από τις, μικρές- άσημες, γηγενής ερυθρές ποικιλίες του Πιεμόντε. Δεν είναι κάτι το περίεργο όταν έχεις τον βασιλιά Nebbiolo και μετά την Μπαρμπέρα, να
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι Άγνωστοι Δρόμοι του Κρασιού στην Ιταλία (3ο μέρος)
Στο τρίτο μέρος συναντάμε τα κρασιά του Νότου Συνεχίζοντας με την ενότητα Οι Άγνωστοι Δρόμοι του Κρασιού στην Ιταλία. Ξεκινάμε από μια ιστορική ετικέτα: ANTONIO Radici Taurasi Riserva 2008, 100%
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΟι Άγνωστοι Δρόμοι του Κρασιού στην Ιταλία (2ο μέρος)
Κάθετη δοκιμή Torre dei Beati Pecorino Giocheremo con i Fiori Συνεχίζοντας με την ενότητα Οι Άγνωστοι Δρόμοι του Κρασιού στην Ιταλία. Η πρώτη μου επαφή με την ετικέτα Giocheremo con
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Άγνωστοι Δρόμοι του Κρασιού στην Ιταλία (1ο μέρος)
Το δεύτερο μέρος των άγνωστων δρόμων του οίνου στην Ιταλία, μετακομίζει και βρίσκει σπίτι που αλλού, στο blog της . Έχουμε αφήσει πίσω μας τον βορρά της Ιταλίας για λίγο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΠαρουσίαση Οίνου Burlotto Pelaverga από τον Χάρη Παπανδρέου
H ετικέτα Verduno Pelaverga του οινοποιείου Comm. G.B. Burlotto, ήταν η αφορμή γνωριμίας μου με τον Αντώνη. Για αυτόν τον λόγο, δεν γίνεται να μην υπάρχει στο blog της cavacava,
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Oι Ελληνικές ποικιλίες κρασιού της Ιταλίας
To οδοιπορικό μας στην Ιταλία, ξεκινάει με μια μικρή αναφορά σε ιταλικές ποικιλίες, που πιθανότατα έχουν ελληνικές ρίζες. Οι ρίζες της αμπελοκαλλιέργειας στην Ιταλία με ελληνικές ποικιλίες είναι μακρινές και
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΓευσιγνωσία ελληνικών κρασιών στην Enoteca Pinchiorri από τον Χάρη Παπανδρέου
Απρίλιος 2023 Λέγοντας, “via Ghibellina 87 Firenze” σε έναν λάτρη του κρασιού, είναι σαν να του δίνεις τη διεύθυνση του παραδείσου, τον αριθμό του οικοδομήματος της πύλης των ονείρων. Η
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κριτική Οίνου Burlotto Nebbiolo Langhe
Πρώτη φορά δοκίμασα κρασί από το οινοποιείο Burlotto πριν μερικούς μήνες μαζί με φίλους και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Έχοντας πλέον τη δυνατότητα να βρίσκω στη cavacava κρασιά από το
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑBarolo – Νάουσα Vol 3
20 Νοεμβρίου 2021 Περισσότερο οινόφιλος, παρά επαγγελματίας, ανήκω σε μια παρέα οινόφιλων και συχνά- πυκνά διοργανώνουμε τυφλές δοκιμές κρασιών με στόχο την γνωριμία και την γνώση γύρω από το κρασί.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή αρώματα κρασιού. Πως τα αντιλαμβανόμαστε.
Όλοι έχουμε ακούσει ότι μπορούμε να εκτιμήσουμε τα πρωτογενή, δευτερεύοντα και τριτογενή αρώματα όταν δοκιμάζουμε κρασί. Θα προσπαθήσω να εξηγήσω πώς μπορούμε να τα εκτιμήσουμε και να τα ξεχωρίσουμε. Πρώτα,
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΠαρουσίαση Οίνου Juan Gil Jumilla Monastrel
Το ισπανικό κρασί, Juan Gil, Yellow Label παράγεται σε μια περιοχή της Murcia, στην Χουμίγια. Σε ένα οροπέδιο με αμμώδες έδαφος και σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρα. Η περιοχή ήταν
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ιταλία και οι περιοχές κρασιού
Με περισσότερες από 900 γηγενείς ποικιλίες, έκταση περίπου 7.000.000 στρεμμάτων και ετήσια παραγωγή πάνω από 40 εκατομμυρία εκατόλιτρα, όπου συμμετέχουν περίπου 1 εκατομμύριο μικροί αγρότες και μεγάλα οινοποιεία, είναι η
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΚριτική Οίνου Vina Ardnaza
Για την Vina Ardnaza είχα ακούσει πολύ καλά λόγια πολύ πριν την δοκιμάσω και ίσως να είμαι λίγο προκατειλημμένος. Όλα ξεκίνησαν από τον φίλο μου τον Antonio, που είναι σοβαρός
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ