Θυμιόπουλος Καϊάφας 2019
Θυμιόπουλος Καϊάφας 2018. Ξινόμαυρο 100%.
47,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,7 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Θυμιόπουλος Κτήμα |
Περιοχή | Μακεδονία, Νάουσα ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2019, Kayafas Vintages |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Ρουμπινί, λαμπερό, βαθύ. Η μύτη έντονη με “πυκνό” φρούτο, βύσσινο, μαύρο μούρο, λεβάντα, νότες γλυκόριζας, μέντας και κυρίως κανέλας. Στο στόμα πληθωρικό, με ώριμες τανίνες, ισορροπημένο, με όμορφη οξύτητα και βελούδινη μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 100%. Ο “Καϊάφας” είναι ένα αμπελοτόπι φυτεμένο πριν από 43 χρόνια δίπλα από το χωριό του Τριλόφου, σε υψόμετρο 180 μ. σε εδάφη ασβεστολιθικά. Η συγκομιδή γίνεται χειρωνακτικά τέλος Σεπτεμβρίου. Τα σταφύλια είναι κατά 20% με ολόκληρο το τσαμπί (whole cluster) και η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς ζύμες. Η εκχύλιση διαρκεί για 40 μέρες. Τα κρασιά είναι εμφιαλωμένα με το χέρι και δεν είναι φιλτραρισμένα.
pH 3,4 g/l
Ωρίμαση
Σε γαλλικά βαρέλια 500 λ. δεύτερης χρήσης για 12 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
–

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.
