Argyros Vinsanto Αργυρού 1989

Argyros Vinsanto Αργυρού 1989. Aσύρτικο 80%, Αηδάνι 10%, Αθήρι 10%. Χρώμα χάλκινο βαθύ. Πολύπλοκο, εξελιγμένο θεαματικά μέσα στην φιάλη, με οξύτητα που ισορροπεί την γλυκύτητα, με μεγάλη αντοχή στα χρόνια που πέρασαν αλλά και για αυτά που θα έρθουν……. Αποξηραμένα φρούτα, κόκκοι καφέ, κερήθρα, αποξηραμένα βότανα, γλυκό του κουταλιού, γεμάτο σώμα, ατελείωτη επίγευση.

98,00

SKU: vinsanto-argyros-1989
Βάρος1 κ.
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΓλυκά, Τυριά, (μπλε)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα χάλκινο βαθύ. Πολύπλοκο, εξελιγμένο θεαματικά μέσα στην φιάλη, με οξύτητα που ισορροπεί την γλυκύτητα, με μεγάλη αντοχή στα χρόνια που πέρασαν αλλά και για αυτά που θα έρθουν……. Αποξηραμένα φρούτα, κόκκοι καφέ, κερήθρα, αποξηραμένα βότανα, γλυκό του κουταλιού, γεμάτο σώμα, ατελείωτη επίγευση.

Οινοποίηση

Aσύρτικο 80%, Αηδάνι 10%, Αθήρι 10%. Τα σταφύλια όταν ωριμάσουν τρυγούνται και λιάζονται σε ταράτσες και αυλές για 10-15 ημέρες. H οινοποίηση γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο και η ζύμωση διαρκεί περίπου 4 μήνες.

Ωρίμαση

Οινοποιήθηκε στην Σαντορίνη το 1989 και παλαίωσε σε μεγάλα βαρέλια μέχρι το 2003, οπότε και εμφιαλώθηκε.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.5, Falstaff.95, Wine Searcher avg.94, CellarTracker.95, Vivino 4.4