Avignonesi Capannelle 50&50

Avignonesi Capannelle 50&50. Ένα από τα καλύτερα ιταλικά κρασιά από την Τοσκάνη, ένα super tuscan από τις ποικιλίες, Merlot 50%, Sangiovesse 50%. Βαθύ σκούρο ρουμπινί χρώμα. Κομψά κόκκινα φρούτα, σμέουρα και κόκκινη σταφίδα με νότες καπνού, βότανα της Τοσκάνης, δέρμα και γλυκά μπαχαρικά στη μύτη. Τεράστια δομή και βάθος στο στόμα, επίμονη πολυπλοκότητα, με στιβαρές αλλά μεταξένιες τανίνες, κόκκινα φρούτα, καπνός, βανίλια και δέρμα. Η επίγευση είναι μακρά, αισθησιακή και αξέχαστη.

177,00

ADD CASE(1 x 6)
SKU: cavacava-avignonesi-capannelle
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ σκούρο ρουμπινί χρώμα. Κομψά κόκκινα φρούτα, σμέουρα και κόκκινη σταφίδα με νότες καπνού, βότανα της Τοσκάνης, δέρμα και γλυκά μπαχαρικά στη μύτη. Τεράστια δομή και βάθος στο στόμα, επίμονη πολυπλοκότητα, με στιβαρές αλλά μεταξένιες τανίνες, κόκκινα φρούτα, καπνός, βανίλια και δέρμα. Η επίγευση είναι μακρά, αισθησιακή και αξέχαστη.

Οινοποίηση

Η ζύμωση πραγματοποιείται σε κάθετες ξύλινες δεξαμενές. Εκχύλιση 20 με 25 ημέρες σε επαφή με τα στέμφυλα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμαση

Το merlot παλαιώνει 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Το sangiovese παλαιώνει 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Μετά ενώνονται και παλαιώνουν για 24 μήνες σε δρύινα βαρέλια, το 30% σε νέο ξύλο και το 70% σε 2ης χρήσης και στη συνέχεια για 12 μήνες στο μπουκάλι.

Βαθμολογία

Wine Spectator 90 (2011), Wine Searcher avg. 90, Vivino 4.4