Château Angelus Saint-Émilion Grand Cru (Premier Grand Cru Classé) 2020

Από τα μεγαλύτερα κρασιά της δεξιάς όχθης του Bordeaux, από το Saint Emilion. Merlot 62%, Cabernet Franc 38%. Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί με μοβ ανταύγες. Στη μύτη,  κομψά αρώματα θρυμματισμένων κόκκινων φραγκοστάφυλων, δαμάσκηνων, ξύσμα μολυβιού με βοτανικές και ανθικές νότες, φασκόμηλο και βιολέτα και καπνός. Στο στόμα γεμάτο, έντονο αλλά εξαιρετικά κομψό με υπέροχη φρεσκάδα, με ώριμες αλλά πολύ λεπτές τανίνες και μια επικά μακρά αρωματική επίγευση.

580,00

Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

ADD CASE(1 x 6)
SKU: chateau-angelus-2015
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί με μοβ ανταύγες. Στη μύτη,  κομψά αρώματα θρυμματισμένων κόκκινων φραγκοστάφυλων, δαμάσκηνων, ξύσμα μολυβιού με βοτανικές και ανθικές νότες, φασκόμηλο και βιολέτα και καπνός. Στο στόμα γεμάτο, έντονο αλλά εξαιρετικά κομψό με υπέροχη φρεσκάδα, με ώριμες αλλά πολύ λεπτές τανίνες και μια επικά μακρά αρωματική επίγευση.

Οινοποίηση

Merlot 62%, Cabernet Franc 38%. Τα σταφύλια επιλέγονται μόλις φτάσουν στο κελάρι. Στη συνέχεια πιέζονται ελαφρά και ζυμώνουν σε τσιμεντένιες και σε ξύλινες δεξαμενές, με διαβροχή για 2 έως 3 εβδομάδες. Mετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση σε ξύλινες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Για 18 έως 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια ανάλογα την σοδειά.
Μπορεί να βελτιώνεται για 20-30 χρόνια.

Βαθμολογία

Σοδειά 2015,
Jancis Robinson 18.0, Vinous Antonio Galloni.97,
James Suckling.99, Wine Spectator.96,
Robert Parker The Wine Advocate.97,Falstaff Magazin.97
Wine Searcher avg.96, Vivino 4.6