Comm GB Burlotto Barbera d’Alba 22
Comm GB Burlotto Barbera d’Alba 22. Barbera 100%. Βαθύ, ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες. Στη μύτη εκφραστικά αρώματα, από ζουμερά κόκκινα φρούτα (κεράσια, κόκκινα μούρα), ένα λεπτό άρωμα βιολέτας. Στο στόμα, γεμάτο σώμα, πλούσια, γεμάτη γεύση, απαλές, μεταξένιες τανίνες, ώριμα φρούτα, σε συνδυασμό με τα πικάντικα αρώματα του βαρελιού. Μακρά επίγευση
30,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,45 κ. |
---|---|
Οινοποιείο | Comm. G.B. Burlotto |
Περιοχή | Barbera d'Alba DOC, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Barbera |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2022 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Burger), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με σάλτσα αματριτσιάνα, με σάλτσα καρμπονάρα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Βαθύ, ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες. Βαθύ, ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες. Στη μύτη εκφραστικά αρώματα, από ζουμερά κόκκινα φρούτα (κεράσια, κόκκινα μούρα), ένα λεπτό άρωμα βιολέτας. Στο στόμα, γεμάτο σώμα, πλούσια, γεμάτη γεύση, απαλές, μεταξένιες τανίνες, ώριμα φρούτα, σε συνδυασμό με τα πικάντικα αρώματα του βαρελιού. Μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Barbera 100%. Χειρονακτικός τρύγος, αποβοστρίχωση και ο μούστος μετακινείται με τη βαρύτητα σε ανοιχτές γαλλικές δρύινες δεξαμενές όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση. Κατά τη διάρκεια της διαβροχής, έχουμε καθημερινή άντληση του χυμού από κάτω προς τα πάνω μαζί με σπάσιμο του καπέλου.
Ωρίμαση
Για λίγους μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από τη Slavonia και Allier.
Mπορεί να παλαιώσει για 7-10 χρόνια.
Βαθμολογία
CellarTracker.90, Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0 (21)
Antonio Galloni.90pt , Jan 2024
The 2022 Barbera d’Alba is deep, layered and expressive in the mid-weight style that runs through all the wines here. Succulent dark cherry, plum, mocha, spice and new leather are nicely pushed forward. The 2022 is aged entirely in cask, with one new cask in the mix that adds just a very subtle touch of new wood character.
Drinking Window: 2023 – 2030, Tasting Date: Nov 2023

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.
