Comm GB Burlotto Barolo Acclivi 2019
Comm GB Burlotto Barolo Acclivi 2019. Nebbiolo 100%. Από τους αμπελώνες του οινοποιείου στο Verduno: Monvigliero, Neirane και Rocche Olmo. Στιλιστικά, ότι πιο κοντά στο Monvigliero, με περισσότερο σώμα. Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη όμορφα αρώματα από βατόμουρο, κεράσι και μπαχαρικά. Στο στόμα, κομψό, φρέσκο φρούτο βατόμουρου με τανίνες που δεν ενοχλούν. Φανταστική ισορροπία και φρεσκάδα με μακρά επίγευση.
295,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Comm. G.B. Burlotto |
Περιοχή | Barolo DOCG, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Nebbiolo |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα) |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Στιλιστικά, ότι πιο κοντά στο Monvigliero, Ειδικά η χρονιά του 18. Ανοικτό διαυγές, ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη όμορφα αρώματα από βατόμουρο, κεράσι, ροδοπέταλα και λεβάντα καθώς και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα, κομψό, φρέσκο φρούτο (κεράσι και μικρά κόκκινα και μωβ μούρα) με τέλεια ενσωματωμένες τανίνες. Φανταστική ισορροπία και φρεσκάδα με μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 100%. Από τους αμπελώνες του οινοποιείου στο Verduno: Monvigliero, Neirane και Rocche Olmo. Χειρονακτικός τρύγος, αποβοστρύχωση και ο μούστος μεταφέρεται με τη βαρύτητα σε ανοιχτές γαλλικές δρύινες δεξαμενές όπου γίνεται η αλκοολική ζύμωση. Κατά τη διάρκεια της διαβροχής, εκτελούνται καθημερινά λεπτή άντληση και διάτρηση, με έλεγχο θερμοκρασίας.
Ωρίμαση
Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση σε δρύινα βαρέλια Slavonian και Allier των 35-50 εκατολίτρων και παραμονή για περίπου 20 έως 33 μήνες. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα. Παραμονή στην φιάλη για τουλάχιστον 9 μήνες.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Falstaff.95, Wine Enthusiast-Kerin O’Keefe.97, Jeb Dunnuck.99, Wine Advocate.97, Wine Searcher avg.94, Vivino 4.4
The 2019 Barolo Acclivi is a very serious wine in this range. It possesses a gorgeous core and tons of supporting structure. I would give the 2019 at least a few years in bottle, as it really needs that time to release its aromatics. I have seen this wine blossom with cellaring, and imagine that will be the case here as well. Today, the Acclivi is quite closed, but time in the glass releases gorgeous red fruit and blood orange character. Although the Acclivi is not as coveted as the Cannubi or Monvigliero, it is an important wine in its own right, as several recent bottles of the 2006 showed. Think of it like Rousseau’s Clos Saint-Jacques relative to the Chambertin and Beze.. Drinking window: 2027 – 2039. Tasted: Nov 2021
“The 2019 Barolo Acclivi is ripe with fresh raspberry, fresh sage, cinnamon, and wild roses. It takes on more depth and concentration and is long and elegant on the palate, with fine tannins and fresh notes of grenadine, dusty earth, and dried flowers. Long on the palate, cleansing and refined, with apricot and fresh citrus, this wine is drinking wonderfully at all its stages and is one of the more exceptional wines in the range for its balance. Drink 2025-2045.”

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του.
