Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico

Domini Veneti Amarone della Valpolicella Classico. Amarone, από τα καλύτερα ιταλικά κρασιά που φτιάχνονται με την μέθοδο appassimento, δηλ. από αφυδατωμένα σταφύλια σε ειδικές συνθήκες, από τις ποικιλίες: Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, άλλες επιτρεπόμενες ποικιλίες 10%.  Σκούρο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη αρώματα ώριμου κερασιού με πικάντικά μπαχάρια και νότες καπνού. Στο στόμα γεμάτο αλλά απαλό, ισορροπημένο μεταξύ οξύτητας και βελούδινης υφής.

42,80

Εξαντλημένο

SKU: domini-veneti-amarone-della-valpolicella
Βάρος1,35 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Σκούρο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη αρώματα κερασιών και αποξηραμένων δαμάσκηνων, αποξηραμένων λουλουδιών και μπαχαρικών. Στο στόμα γεμάτο αλλά απαλό, ισορροπημένο μεταξύ οξύτητας και βελούδινης υφής. Bελούδινες τανίνες και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Corvina 60%, Corvinone 15%, Rondinella 15%, άλλες επιτρεπόμενες ποικιλίες 10%. Μετά τον τρύγο τα σταφύλια τοποθετούνται στα παραδοσιακά συρτάρια από μπαμπού. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τα σταφύλια έχουν χάσει το 35 με 40% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα σάκχαρα τους. Μετά τα σταφύλια πιέζονται απαλά και ξεκινά αργή ζύμωση σε θερμοκρασία από 12 έως 23° C για 30 ημέρες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια με καθημερινό χειροκίνητο batonnage (ανάδευση) 3 φορές την ημέρα. Πλήρης μηλογαλακτική ζύμωση. Φυσική σταθεροποίηση.

Ωρίμαση

Για τουλάχιστον 18 μήνες, σε δρύινα μεγάλα βαρέλια από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας. Στη συνέχεια για 6-8 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

James Suckling.94, Wine Searcher avg.89, Vivino 4.3