Juan Gil Jumilla Silver Label

Monastrel (Mourverde) 100%. Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, έντονο και πολύπλοκο, αρώματα από φραγκοστάφυλα, μαύρα δαμάσκηνα, μαύρα κεράσια, βανίλια, τοστ, καφές, μαύρη σοκολάτα και δαμάσκηνα. Στο στόμα ζουμερό, με γεμάτο σώμα, αρώματα από βατόμουρα, βανίλια, τοστ, δαμάσκηνα, καφέ και γλυκά πικάντικα μπαχάρια, καλά ισορροπημένο, με  υψηλή οξύτητα, γυαλισμένες τανίνες και πολύ μακρά επίγευση.

21,90

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)
SKU: Juan-Gil-Silver-21
Βάρος1,6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Burger), Κυνήγι, Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, έντονο και πολύπλοκο, αρώματα από φραγκοστάφυλα, μαύρα δαμάσκηνα, μαύρα κεράσια, βανίλια, τοστ, καφές, μαύρη σοκολάτα και δαμάσκηνα. Στο στόμα ζουμερό, με γεμάτο σώμα, αρώματα από βατόμουρα, βανίλια, τοστ, δαμάσκηνα, καφέ και γλυκά πικάντικα μπαχάρια, καλά ισορροπημένο, με  υψηλή οξύτητα, γυαλισμένες τανίνες και πολύ μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Monastrel (Mourverde) 100%. Από αμπέλια άνω των 50 χρόνων που βρίσκονται στα μεγαλύτερα υψόμετρα της περιοχής, τα σταφύλια συλλέχθηκαν με το χέρι. Ζύμωση με διαβροχή για 25 ημέρες, σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28-30°C. Ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε δρύινα βαρέλια.

Ωρίμαση

Σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225λ για 12 μήνες και 6 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές πριν την εμφιάλωση του.

Πιείτε το τώρα και σε 5-8 χρόνια.

Βαθμολογία

Guia Penin.92, Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0