Silvio Nardi Brunello di Montalcino
Sangiovese Grosso 100%. Στη μύτη σύνθετα αρώματα ώριμων σκούρων μούρων, κεράσια, νότες άνισου και βανίλιας. Στο στόμα ισορροπημένο με γεμάτο σώμα, καλή δομή, κόκκινο φρούτο και δαμάσκηνο, απαλό και βελούδινο με επίμονο τελείωμα.
48,90€
Εξαντλημένο
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Silvio Nardi |
Περιοχή | Brunello di Montalcino DOCG, Toscana, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Sangiovese |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2013 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη σύνθετα αρώματα ώριμων σκούρων μούρων, κεράσια, νότες άνισου και βανίλιας. Στο στόμα ισορροπημένο με γεμάτο σώμα, καλή δομή, κόκκινο φρούτο και δαμάσκηνο, απαλό και βελούδινο με επίμονο τελείωμα.
Οινοποίηση
Sangiovese Grosso 100%. Τα σταφύλια ψύχονται σε θερμοκρασία 16° C, σε αναερόβιο περιβάλλον για την προστασία του μούστου από την οξείδωση, για μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ανθοκυάνες και πολυφαινόλες (για περισσότερα αρώματα). Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28οC, εκχύλιση 16-20 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι.
Ωρίμαση
Παλαίωση σε μικρά δρύινα βαρέλια 250L, για τους πρώτους 12 μήνες, μετά σε μεγαλύτερα δρύινα από την Σλαβονία, για συνολικά 24 μήνες και στη συνέχεια τουλάχιστον για 6 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Spectator 93, Wine Searcher avg. 90, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 90' πριν την κατανάλωσή του
