Mullineux Old Vines White

Mullineux Old Vines White. Chenin Blanc 65.5%, Clairette Blanche 17.5%, Grenache Blanc 5.2%, Viognier 4%, Semillon Gris 4.7%, Verdelho 3.1%. Από αμπελώνες σε διάφορα μέρη της Swartland, σε πετρώδη εδάφη από σχιστόλιθο στο Kasteelberg, σε αποσυντεθειμένο γρανίτη στο Paardeberg και σε πετρώδης λόφους, πλούσιους σε σίδηρο, δυτικά του Malmesbury. Αχυροκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγες. Στη μύτη, ώριμα, πράσινα εσπεριδοειδή, γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλλα και νότες ορυκτότητας. Στο στόμα φρέσκο και πλούσιο σε υφή, με νότες από ώριμα αχλάδια, αμύγδαλα και ροδάκινα, οξύτητα που δίνει ζωντάνια και ισορροπία και μακρά μπαχαρένια επίγευση.

27,70

Εξαντλημένο

SKU: mullineux-old-vines-white
Βάρος1,6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες, , , , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Πουλερικά, (Τερίνα πάπιας - Foie Gras), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Τυριά

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Αχυροκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγες. Στη μύτη,  ώριμα, πράσινα εσπεριδοειδή, γλυκά μπαχαρικά όπως κανέλλα και νότες ορυκτότητας. Στο στόμα φρέσκο και πλούσιο σε υφή, με νότες από ώριμα αχλάδια, αμύγδαλα και ροδάκινα, οξύτητα που δίνει ζωντάνια και ισορροπία και μακρά μπαχαρένια επίγευση.

Οινοποίηση

Chenin Blanc 65.5%, Clairette Blanche 17.5%, Grenache Blanc 5.2%, Viognier 4%, Semillon Gris 4.7%, Verdelho 3.1%. Από αμπελώνες σε διάφορα μέρη της Swartland, σε πετρώδη εδάφη από σχιστόλιθο στο Kasteelberg, σε αποσυντεθειμένο γρανίτη στο Paardeberg και σε πετρώδης λόφους, πλούσιους σε σίδηρο, δυτικά του Malmesbury. Ψήξη των σταφυλιών, πίεση με ολόκληρο το τσαμπί και ο χυμός αφέθηκε να κατακαθίσει όλη τη νύχτα. Προστέθηκε ελάχιστο SO2, καμία άλλη προσθήκη. Ο χυμός στη συνέχεια μπήκε σε βαρέλι και ξεκίνησε αυθόρμητη ζύμωση με τις γηγενείς ζύμες που κράτησε περίπου 8 εβδομάδες.
pH 3,32 – Ολική οξύτητα 5,3 g/l – Υπολειμματικά σάκχαρα: 1,9 g/l

Ωρίμαση

Το κρασί έμεινε χωρίς επιπλέον θείο, στις οινολάσπες του για λίγους μήνες όπου τελείωσε η μηλογαλακτική ζύμωση. Κατόπιν ωρίμασε για 10 μήνες σε παλιά βαρέλια 500l και 2000L. Εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.
Το κρασί μπορεί να βελτιώνεται  για 3-7 χρόνια.

Βαθμολογία

Tim Atkin.96, 5 Stars Platter.96, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.1