Διάπορος Κυρ Γιάννη magnum

Ξινόμαυρο 87%, Syrah 13%.  Σκούρο ρουμπινί. Στην μύτη, αρώματα δρυός και μπαχαρικών, ακολουθούμενα από γοητευτικά αρώματα φράουλας και τριαντάφυλλου. Στο στόμα, στιβαρή δομή, ώριμες τανίνες, μακρά επίγευση, με αρώματα μπαχαρικών.

91,70

ADD CASE(1 x 6)
SKU: cavacava-diaporos
Βάρος4,0 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Σκούρο ρουμπινί. Στην μύτη, αρώματα δρυός και μπαχαρικών, ακολουθούμενα από γοητευτικά αρώματα φράουλας και τριαντάφυλλου. Στο στόμα, στιβαρή δομή, ώριμες τανίνες, μακρά επίγευση, με αρώματα μπαχαρικών.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 87%, Syrah 13%. Προζυμωτική εκχύλιση 7 ημερών σε θερμοκρασία 8-10°C και σε πλήρως αντιοξειδωτικό περιβάλλον. Ζύμωση για 10-15 ημέρες, σε ανοιχτές δεξαμενές, με αυτόματο έμβολο pigeage. Η ζύμωση γίνεται στους 23-26°C καθώς και η μεταζυμωτική εκχύλιση των 10-12 ημερών. Η μηλογαλακτική ζύμωση γίνεται σε 100% καινούρια γαλλικά βαρέλια, παράλληλα με τακτικό batonnage.

Ωρίμαση

22 μήνες παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια 225lit και 6 μήνες αναγωγική παλαίωση στη φιάλη.
Η Διάπορος μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Advocate.95 (2011), Wine Advocate.93 (2009), Wine Advocate.92 (2008), Jancis Robinson 17.0 (2011), Wine Searcher avg.89, Vivino 4.0