Cinsault

Cinsault

Είναι μια ποικιλία σταφυλιών σκουρόχρωμη που χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε διάφορα blends μαζί με Grenache, Syrah και Mourvedre σαν μέρος του κλασικού blend του νότιου Ροδανού στην Γαλλία, ανεβάζοντας το αρωματικό δυναμικό και μαλακώνοντας το χαρμάνι χάρη στις απαλές τανίνες της. Είναι δύσκολο να την συναντήσουμε μονοποικιλιακά, παρά μόνο σε ροζέ, όπου παράγει ελαφρά, αρωματικά και δροσιστικά κρασιά.
Καλλιεργείται εδώ και αιώνες στη νότια Γαλλία, όπου είναι και μια από τις επιτρεπόμενες ποικιλίες σταφυλιών στο χαρμάνι των κρασιών Chateauneuf-du-Pape.
Ευδοκιμεί σε εξαιρετικά ζεστά κλίματα επειδή είναι πολύ ανεκτική στην ζέστη και την ξηρασία και λέγεται ότι είναι η πλέον φυτεμένη ποικιλία της Γαλλίας.
Το 1925 το Cinsaut διασταυρώθηκε με τον Pinot Noir και δημιούργησε μια νέα ποικιλία σταφυλιών το Pinotage, που καλλιεργείται σε μεγάλες εκτάσεις στην Νότια Αφρική.

 

Προβολή όλων των 14 αποτελεσμάτων