Allegrini Corte Giara Amarone della Valpolicella 2013

Allegrini Corte Giara Amarone della Valpolicella 2013. Corvina 70% , Rondinella 30%. Amarone, από τα καλύτερα ιταλικά κρασιά που φτιάχνονται με την μέθοδο appassimento, δηλ. από αφυδατωμένα σταφύλια σε ειδικές συνθήκες, από τις ποικιλίες: Corvina, Corvinone, Rondinella και άλλες επιτρεπόμενες ποικιλίες. Σκούρο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη αρώματα ώριμου κερασιού με πικάντικά μπαχάρια και νότες καπνού. Στο στόμα γεμάτο αλλά απαλό, ισορροπημένο μεταξύ οξύτητας και βελούδινης υφής.

39,90

Εξαντλημένο

SKU: Allegrini-Amarone-della-Valpolicella-Corte-Giara
Βάρος1,35 κ.
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Σκούρο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη αρώματα ώριμου κερασιού με πικάντικά μπαχάρια και νότες καπνού. Στο στόμα γεμάτο αλλά απαλό, ισορροπημένο μεταξύ οξύτητας και βελούδινης υφής.

Οινοποίηση

Corvina 70% , Rondinella 30%. Μετά τον τρύγο σταφύλια τοποθετούνται στα παραδοσιακά συρτάρια από μπαμπού. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τα σταφύλια έχουν χάσει το 35 με 40% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα σάκχαρα τους. Μετά τα σταφύλια πιέζονται απαλά και ξεκινά η ζύμωση για 22-24 ημέρες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια με καθημερινή ανάδευση.

Ωρίμαση

Για 5 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και μετά για 15 μήνες, η μισή ποσότητα, σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης και η άλλη μισή, σε μεγάλα βαρέλια από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας. Στη συνέχεια τουλάχιστον για 6 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.88, Vivino 4.0