Το προϊόν “Nopera Epitome” έχει προστεθεί στο καλάθι σας. Καλάθι
Silvio Nardi Brunello di Montalcino
Sangiovese Grosso 100%. Στη μύτη σύνθετα αρώματα ώριμων σκούρων μούρων, κεράσια, νότες άνισου και βανίλιας. Στο στόμα ισορροπημένο με γεμάτο σώμα, καλή δομή, κόκκινο φρούτο και δαμάσκηνο, απαλό και βελούδινο με επίμονο τελείωμα.
Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στη μύτη σύνθετα αρώματα ώριμων σκούρων μούρων, κεράσια, νότες άνισου και βανίλιας. Στο στόμα ισορροπημένο με γεμάτο σώμα, καλή δομή, κόκκινο φρούτο και δαμάσκηνο, απαλό και βελούδινο με επίμονο τελείωμα.
Οινοποίηση
Sangiovese Grosso 100%. Τα σταφύλια ψύχονται σε θερμοκρασία 16° C, σε αναερόβιο περιβάλλον για την προστασία του μούστου από την οξείδωση, για μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ανθοκυάνες και πολυφαινόλες (για περισσότερα αρώματα). Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28οC, εκχύλιση 16-20 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλι.
Ωρίμαση
Παλαίωση σε μικρά δρύινα βαρέλια 250L, για τους πρώτους 12 μήνες, μετά σε μεγαλύτερα δρύινα από την Σλαβονία, για συνολικά 24 μήνες και στη συνέχεια τουλάχιστον για 6 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.