GB Burlotto ELATIS Vino Rosato 2024
GB Burlotto ELATIS Vino Rosato. Nebbiolo 45%, Pelaverga 45%, Barbera 10%. Από τους αμπελώνες του κτήματος στο Verduno και στο Roddi, σε υψόμετρο 270-350μ, σε ασβεστολιθικά εδάφη, καλά ισορροπημένα από την παρουσία αργίλου, πηλού και άμμου. Απαλό ροζ χρώμα. Στην μύτη αρώματα άγριας φράουλας, βατόμουρων, εσπεριδοειδών, ροδάκινων μαζί με νότες πιπεριού και ορυκτότητας. Στο στόμα κομψό, καλά ισορροπημένο, όμορφη οξύτητα και μακρά ορυκτή επίγευση.
29,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,5 κ. |
---|---|
Οινοποιείο | Comm. G.B. Burlotto |
Περιοχή | Langhe DOC, Piedmonte, Ιταλικά κρασιά |
Ποικιλίες | Barbera, Nebbiolo, Pelaverga |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2023 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (Σολωμός ψητός, Μπρικ), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Γαριδομακαρονάδα), |
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Απαλό ροζ χρώμα. Στην μύτη αρώματα άγριας φράουλας, βατόμουρων, εσπεριδοειδών, ροδάκινων μαζί με νότες πιπεριού και ορυκτότητας. Στο στόμα κομψό, καλά ισορροπημένο, όμορφη οξύτητα και μακρά ορυκτή επίγευση.
Οινοποίηση
Nebbiolo 45%, Pelaverga 45%, Barbera 10%. Από τους αμπελώνες του κτήματος στο Verduno και στο Roddi, σε υψόμετρο 270-350μ, σε ασβεστολιθικά εδάφη, καλά ισορροπημένα από την παρουσία αργίλου, πηλού και άμμου. Χειρονακτικός τρύγος, αποβοστρύχωση, απαλή πίεση και σύντομη διαβροχή λίγων ωρών ή και καθόλου (ανάλογα την ποικιλία), με τις φλούδες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Ακολουθεί ψυχρός στατικός καθαρισμός του μούστου και αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Αποτροπή μηλογαλακτικής ζύμωσης με ψύξη.
Ωρίμαση
Παραμονή με τις οινολάσπες για 6 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Μετά ξεκούραση στη φιάλη για άλλους 1-2 μήνες.
Πιείτε το τώρα και σε 4-5 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.89, Vivino 4.1 (2021)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°
