Καλαθι Το προϊόν “Κατώγι Αβέρωφ Alba di Munte Traminer” έχει προστεθεί στο καλάθι σας.
Μπλέ Αλεπού 2018
Η προσπάθεια του Κτήματος Κυρ Γιάννη για τη δημιουργία κρασιών παγκόσμιας κλάσης. Για το σκοπό αυτό, το χαρμάνι της Μπλε Αλεπούς γίνεται με επιλογή από τα καλύτερα δείγματα των βασικών ποικιλιών που καλλιεργούνται στο Κτήμα. Ένα από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά.
Έντονο κόκκινο χρώμα. Στο μύτη αρώματα βανίλιας, σοκολάτας. αρώματα από το βαρέλι, με νότες από φρούτα του δάσους και πικάντικα μπαχαρικά. Το στόμα διαθέτει όγκο, είναι στιβαρό και ισορροπεί με την οξύτητα. Μακρά επίγευση με γεύση φρούτων, πιπεριού και κανέλας.
Οινοποίηση
Προζυμωτική εκχύλισης στους 9-10° C, για 5 έως 7 μέρες σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο, χωριστά για την κάθε ποικιλία. Το Merlot ζυμώνει στους 27-28° C, ενώ ακολουθεί μεταζυμωτική εκχύλιση 8-15 ημερών. Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C, σε ανοιχτές δεξαμενές. Συχνή ανακύκλωση με τη μέθοδο pigeage.
Ωρίμαση
14 μήνες σε καινούρια βαρέλια 225 lt για την κάθε ποικιλία, χαρμάνισμα, επιπλέον 4 μήνες σε καινούρια βαρέλια 225 lt και 6 μήνες στην φιάλη.
Βαθμολογία
Vivino 4.5
Με την αγορά 3 φιαλών, παίρνετε και την ξύλινη κασετίνα του προϊόντος.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του