Masi Costasera Amarone della Valpolicella 2019

Masi Costasera Amarone della Valpolicella. Amarone, από τα καλύτερα ιταλικά κρασιά που φτιάχνονται με την μέθοδο appassimento, δηλ. από αφυδατωμένα σταφύλια σε ειδικές συνθήκες, από τις ποικιλίες: Corvina 70% , Rondinella 25% , Molinara 5%. Πολύ σκούρο κόκκινο κρασί με μωβ ανταύγες. Το μπουκέτο είναι γερό και πολύπλοκο με ψημένες νότες φρούτων, μαύρης σταφίδας, μπαχαρικών και βοτάνων. Εξαιρετικό βάθος και ισορροπία που οδηγεί σε μακρά επίγευση.

73,50

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)
SKU: masi-costasera-amarone-della-valpolicella2016
Βάρος1,7 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα, Παρμεζάνα), Fine Wines, (Απολαύστε το μόνο του)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Πολύ σκούρο κόκκινο κρασί με μωβ ανταύγες. Το μπουκέτο είναι γερό και πολύπλοκο με ψημένες νότες φρούτων, μαύρης σταφίδας, μπαχαρικών και βοτάνων. Εξαιρετικό βάθος και ισορροπία που οδηγεί σε μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Corvina 70% , Rondinella 25% , Molinara 5%. Μέθοδος Appassimento. Στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, τα επιλεγμένα στους λόφους σταφύλια τοποθετούνται στα παραδοσιακά συρτάρια από μπαμπού. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, τα σταφύλια έχουν χάσει το 35% του βάρους τους και έχουν αυξήσει τα σάκχαρα τους. Μετά τα σταφύλια πιέζονται απαλά και ξεκινά η ζύμωση για 45 ημέρες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από την περιοχή Σλαβoνία της Κροατίας. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Παλαίωση 24 μηνών σε δρύινα βαρέλια 1ης και 2ης χρήσης, σε μικρά και σε μεγάλα και στη συνέχεια τουλάχιστον για 4 μήνες στο μπουκάλι.
Mπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.91, Vivino 4.3