Juan Gil
Juan Gil
Η ίδρυση του οινοποιείου Juan Gil χρονολογείται από το 1916, όταν ο Juan Gil Jiménez άρχισε να παράγει κρασί στο κέντρο της Jumilla της Ισπανίας. Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας, έχει αναλάβει το οινοποιείο και χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες δημιουργεί ένα ευρύ φάσμα κρασιών, που παρασκευάζονται κυρίως από την ποικιλία Monastrell, που είναι πιο γνωστή με το γαλλικό της όνομα, Mourvèdre.
Η νέα εγκατάσταση του οινοποιείου Juan Gil ολοκληρώθηκε το 2002 και βρίσκεται στην πόλη Término de Arriba, μόλις 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Jumilla και περιβάλλεται από 1200 στρέμματα αμπελώνων .
Εκτός του Monastrell (Mourvèdre) παράγει επίσης κρασιά από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot και Petit Verdot. Εκτός από τη Jumilla, έχουν αμπελώνες στις περιοχές Montsant, Priorat, Calatayud, Almansa, Castilla y León, Rías Baixas και πρόσφατα στη Rioja όπου έχτισαν ένα οινοποιείο που ονομάζεται Rosario Vera αφού αγόρασαν αμπελώνες στην Rioja Alta και τη Rioja Alavesa. Συνολικά καλλιεργούν περισσότερα από 14.000 στρέμματα αμπελώνων.
Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων