Κόκκινο χρώμα με σκούρες ρουμπίνι ανταύγες, Στη μύτη έντονο άρωμα μαύρων φρούτων: μούρων, βατόμουρων, φραγκοστάφυλων. Μαλακό στο στόμα, καλά ισορροπημένο με μιά μπαχαρένια όμορφη επίγευση.
Οινοποίηση
Aglianico 50%, Piedirosso 50%. Ζύμωση και διαβροχή σε επαφή με τα στέμφυλα για 12 ημέρες σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης, όπου ολοκληρώνεται και η μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
Το κρασί παλαιώνει για 6 μήνες σε δρύινα βαρέλια στο 2ο έτος χρήσης τους.
Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 88, Vivino 3.8
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 15' πριν την κατανάλωσή του.