Per Se Vines Malbec Inseparable

Per Se Vines Malbec Inseparable. Malbec 100%. Από διαφορετικές τοποθεσίες παλιών αμπελιών, σε υψόμετρο 1000 έως 1300 μέτρων, σε ασβεστολιθικά εδάφη στην Mendoza της Αργεντινής. Βαθύ ρουμπινί με μωβ ανταύγειες. Στη μύτη αρώματα κόκκινων φρούτων, κεράσια,  μπλε και κόκκινα μούρα, cassis, ανθικές νότες από λεβάντες και βιολέτες, ξύσμα πορτοκαλιού και ορυκτότητα. Στο στόμα πλούσιο,  ζουμερό, πολύπλοκο, βελούδινο, όμορφη φρεσκάδα, ισορροπία και μακρά επίγευση.

48,00

ADD CASE(1 x 6)
SKU: per-se-vines-malbec-inseparable
Βάρος1,5 κ.
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί με μωβ ανταύγειες. Στη μύτη αρώματα κόκκινων φρούτων, κεράσια,  μπλε και κόκκινα μούρα, cassis, ανθικές νότες από λεβάντες και βιολέτες, ξύσμα πορτοκαλιού και ορυκτότητα. Στο στόμα πλούσιο,  ζουμερό, πολύπλοκο, βελούδινο, όμορφη φρεσκάδα, ισορροπία και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Malbec 100%. Από διαφορετικές τοποθεσίες παλιών αμπελιών, σε υψόμετρο 1000 έως 1300 μέτρων, με βιολογική καλλιέργεια σε ασβεστολιθικά εδάφη στην Mendoza της Αργεντινής. Κλασσική ερυθρή οινοποίηση, αυθόρμητη ζύμωση σε μεγάλες τσιμεντένιες δεξαμενές, με 35 ημέρες διαβροχή.

Ωρίμαση

Για 12 μήνες σε μεγάλες τσιμεντένιες δεξαμενές 3000lt. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Μπορεί να παλαιώσει για 7-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Vinous Antonio Galloni.95, Tim Atkin.93, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.2

Vinous Antonio Galloni 95 points

Drinking window: 2025 – 2040

“The 2021 Malbec Inseparable, from El Monasterio in Gualtallary, Uco Valley, spent a winter in concrete vats. Purple in color. The enticing primary nose presents crushed plum, cherry, violets and faint lavender undertones. The tea-like palate has a juicy, refreshing, taut flow that delivers alluring fruity and floral flavors before the lengthy finish. The 2021 is an oxymoron in a glass: a delicate, nuanced, but raw, high-altitude wine.” Joaquín Hidalgo. Tasting date: June 2023