Sangiovese

Sangiovese

Το Sangiovese είναι μία σκουρόχρωμη ποικιλία αμπέλου, η περισσότερο φυτεμένη ποικιλία στην Ιταλία. Σχεδόν συνώνυμο με τα κόκκινα κρασιά της Τοσκάνης, καθώς και συμπληρωματική ποικιλία σε πολλά διάσημα κρασιά, της περιοχής.

Δίνει κρασιά με υψηλή οξύτητα, λεπτές και ισορροπημένες τανίνες. Νόστιμα μαύρα κεράσια, πυρηνόκαρπα (δαμάσκηνο), άγρια βατόμουρα και σε δεύτερο πλάνο φύλλα τομάτας και αποξηραμένα βότανα.

Βλέπετε 1–18 από 51 αποτελέσματα