Milia Riza THE EXPERIENTIAL Extra Brut

Milia Riza THE EXPERIENTIAL Extra Brut. Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα με με πράσινες  ανταύγες, με λεπτό κι επίμονο κορδόνι. Στην μύτη, κομψό, με τον φρουτώδη χαρακτήρας του Chardonnay να είναι εμφανής, ενώ στο βάθος αναδύεται ένα ντελικάτο λουλουδάτο μπουκέτο. Στο στόμα ακριβές, ευθύ κι έντονο. Κάθε στοιχείο βρίσκεται στη θέση του, συμβάλλοντας σε ένα καθορισμένο και ξεκάθαρο γευστικό προφίλ με μεγάλη φρεσκάδα.

31,00

ADD CASE(1 x 6)
SKU: milia-riza-experiential-extra-brut
Βάρος1,66 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
ΣυνοδεύειΨάρια, ((Σολωμός καπνιστός, Σολωμός ψητός, Χαβιάρι), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Τυριά, (Παρμεζάνα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Φωτεινό αχυροκίτρινο χρώμα με με πράσινες  ανταύγες, με λεπτό κι επίμονο κορδόνι. Στην μύτη, κομψό, με τον φρουτώδη χαρακτήρας του Chardonnay να είναι εμφανής, ενώ στο βάθος αναδύεται ένα ντελικάτο λουλουδάτο μπουκέτο. Στο στόμα ακριβές, ευθύ κι έντονο. Κάθε στοιχείο βρίσκεται στη θέση του, συμβάλλοντας σε ένα καθορισμένο και ξεκάθαρο γευστικό προφίλ με μεγάλη φρεσκάδα.

Οινοποίηση

Pinot Noir 50%, Chardonnay 50%, από τον Ξερόκαμπο στην Νεμέα. Κλασσική διαδικασία σαμπάνιας: Τα σταφύλια ψυχονται από την προηγούμενη ημέρα στους 5οC,  πιέζονται ολόκληρα και ο μούστος ζυμώνεται. Λίγο πριν το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης, μεταφέρθηκε σε δεύτερης χρήσης δρύινα γαλλικά βαρέλια, για να ολοκληρωθεί η ζύμωση σε αυτά. Μετά από 6 μήνες παλαίωσης με τις λεπτές οινολάσπες στα βαρέλια, με περιοδικό bâtonnage, φτιάχνεται το κρασί βάσης. Μετά προστίθεται το liqueur de tirage με φυσικές ζύμες και ζάχαρη. Ξεκινά η δεύτερη ζύμωση στο μπουκάλι όπου παραμένει με τις ζύμες.

Ωρίμαση

για τουλάχιστον 27 μήνες στη φιάλη.
Μπορείτε να την πιείτε στα επόμενα 3-5 χρόνια.

Βαθμολογία