Giuseppe Rinaldi
Giuseppe Rinaldi
Το Giuseppe Rinaldi είναι ένα σεβαστό ιταλικό οινοποιείο που βρίσκεται στο χωριό του Barolo στο Πιεμόντε, το οποίο έχει δημιουργήσει μια διαχρονική κληρονομιά με τα αξιόλογα κρασιά του. Το 1870, ίδρυσαν το δικό τους οινοποιείο και τη δεκαετία του 1920, ο ίδιος ο Giuseppe Rinaldi απέκτησε οικόπεδα σε φημισμένους αμπελώνες του Barolo.
Αναλαμβάνοντας τα ηνία το 1992, ο εγγονός Giuseppe Rinaldi έγινε ο φύλακας του κτήματος, ενσαρκώνοντας την ακλόνητη δέσμευση της οικογένειας στην οινοποιητική δεξιοτεχνία. Υιοθετώντας ένθερμες παραδοσιακές απόψεις, ο Rinaldi αποκλίνει από τις σύγχρονες τάσεις, υποστηρίζοντας ότι τα καλύτερα κρασιά Barolo είναι μείγματα πολλών αμπελώνων και όχι από εκφράσεις ενός μόνο αμπελώνα (ίδια άποψη είχε και ο Bartolo Mascarelo).
Η ακλόνητη δέσμευση του Rinaldi στην παράδοση αντικατοπτρίζεται περαιτέρω στην αποφυγή των σύγχρονων πρακτικών οινοποίησης, όπως η χρήση γαλλικών βαρελιών και οι μικρότεροι χρόνοι ζύμωσης.
Για το σκοπό αυτό καλλιεργεί βιολογικά τα 80 στρέμματα που είναι στην ιδιοκτησία τους, ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες στις ψηλόλιγνες όρθιες δρύινες δεξαμενές που χρησιμοποιούσε ο πατέρας και ο παππούς του, χωρίς έλεγχο θερμοκρασίας για ένα μήνα, πιέζει τους φλοιούς μέσα στον μούστο κατά τη φάση της διαβροχής με το χέρι (Pigeage ή Punching Down) και παλαιώνει σε παλιά μεγάλα βαρέλια – botti για 3 ½ με 4 χρόνια.
Μετά τον θάνατο του Giuseppe Rinaldi το 2018, οι κόρες του, Μάρτα και Καρλότα (η οινοποιός και η αμπελουργός αντίστοιχα), συνεχίζουν την κληρονομιά της οικογένειας, διασφαλίζοντας ότι τα κρασιά τους συνεχίζουν να ενσαρκώνουν την παράδοση και την αριστεία στην ιταλική οινοποίηση.
Η μικρή παραγωγή του (35.000 μπουκάλια συνολικά) κάνει τα μπουκάλια του πολυπόθητα σε συλλέκτες απ’ όλο τον κόσμο.
Μετά τον θάνατο του Giuseppe Rinaldi το 2018, οι κόρες του, Μάρτα και Καρλότα (η οινοποιός και η αμπελουργός αντίστοιχα), συνεχίζουν την κληρονομιά της οικογένειας, διασφαλίζοντας ότι τα κρασιά τους συνεχίζουν να ενσαρκώνουν την παράδοση και την αριστεία στην ιταλική οινοποίηση.
Η μικρή παραγωγή του (35.000 μπουκάλια συνολικά) κάνει τα μπουκάλια του πολυπόθητα σε συλλέκτες απ’ όλο τον κόσμο.
Showing all 2 results