Προσφορά!

Capanna Brunello di Montalcino

Capanna Brunello di Montalcino. Sangiovese Grosso 100% Από τα καλύτερα και παλαιότερα αμπελοτότια του κτήματος. Βαθύ ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγες. Στην μύτη φανταστικός πυρήνας συμπυκνωμένων αιθέριων αρωμάτων από ώριμα σκούρα μούρα, κεράσια,  ορυκτότητα και νότες βανίλιας. Στο στόμα μεγάλη ισορροπία και συμπύκνωση, πολύπλοκη δομή, φρέσκο φρούτο, τανίνες σεμιναρίου, με επίμονο τελείωμα.

54,80

Εξαντλημένο

SKU: capanna-rosso
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγες. Στην μύτη φανταστικός πυρήνας συμπυκνωμένων αιθέριων αρωμάτων από ώριμα σκούρα μούρα, κεράσια,  ορυκτότητα και νότες βανίλιας. Στο στόμα μεγάλη ισορροπία και συμπύκνωση, πολύπλοκη δομή, φρέσκο φρούτο, τανίνες σεμιναρίου, με επίμονο τελείωμα.

Οινοποίηση

Sangiovese Grosso 100%.  Από τα καλύτερα και παλαιότερα αμπελοτότια του κτήματος. Η ζύμωση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28οC, εκχύλιση 25-30 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και μετά αυθόρμητη μηλογαλακτική ζύμωση, σε ανοιχτά δρύινα κωνικά βαρέλια Σλαβονίας.

Ωρίμαση

Για  34-38 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια από την Σλαβονία 10 έως 32 hl και στη συνέχεια για 6 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να βελτιώνεται για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.5, Falstaff Magazin.94,
Raffaele Vecchione – WinesCritic.com.94, Wine Spectator.93,
Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2