Chateau Kirwan 2019 Margaux
Chateau Kirwan 2019 Margaux. Cabernet Sauvignon 55%, Merlot 33%, Cabernet Franc 7%, Petit Verdot 5%. Στην μύτη αρώματα φραγκοστάφυλου, βατόμουρου, μολυβιού, μαύρα δαμάσκηνα με νότες από μενθόλη, γραφίτη, κασσίς, μπαχαρικών και ορυκότητας. Μεσαίο έως γεμάτο σώμα, γεμίζει το στόμα με μαύρα και μπλε φρούτα, λείες τανίνες και έντονη φρεσκάδα από την οξύτητα, που οδηγεί σε μακριά εξωτική επιγευση.
78,00€
Σε απόθεμα
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Chateau Kirwan |
Περιοχή | Bordeaux, Γαλλία, Margaux |
Ποικιλίες | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Petit Verdot |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |
3eme Grand Cru Classé
Γευστικά χαρακτηριστικά
James Suckling 95 points
“Blackcurrants with bark, cedar and dried flowers coming through in the nose. Full-bodied with integrated tannins and a long, linear finish. Racy and refined. Sophisticated. Try after 2024.” James Suckling, January 2022
Vinous 94 points
“The 2019 Kirwan has an understated, cedar and graphite-tinged bouquet, a little Pauillac-like in style, nuanced and gaining intensity with aeration. The palate is medium-bodied with taut tannins, focused, tensile and linear with plenty of sapidity towards its oyster shell-tinged finish. Very precise and very sophisticated, this is the best Kirwan in many years – maybe a benchmark for the estate. Tasted blind at the Southwold annual tasting. Drink 2026-2050.” Neal Martin, vinous.com (Southwold), February 2023
Jancis Robinson 16.5 points
“Tasted blind. Pure, directed, focused scent. Minerally and lifted. Not especially concentrated but a racy 21st-century wine with real transparency. Stony character and impressively long. Distinctive. 13.5%” Drink 2025– 2040 Tasted February 2023
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 59%, Merlot 28%, Cabernet Franc 6%, Petit Verdot 6%, Carménère 1%. Χειροκίνητη συγκομιδή και αυστηρή επιλογή ρογών. Αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες, διαβροχή για 18 ημέρες, ανακύκλωση του μούστου 2-3 φορές την ημέρα, με ήπιο τρόπο (R’pulse system με αέρα), μηλογαλακτική ζύμωση σε τσιμεντένιες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 18-21 μήνες σε δρύινα βαρέλια, με 30% νέο. Το κρασί περνά επίσης μερικούς μήνες στην φιάλη.
Τα κρασιά μπορεί να παλαιώσουν για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Σοδειά 2019: Jancis Robinson 16.5, Jeb Dunnuck.92, Wine Advocate.90, James Suckling.95, Vinous.94, Wine Searcher avg.91, Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του
