Μαυρούδι
Μαυρούδι
Το Μαυρούδι συγκαταλέγεται ανάμεσα στις αρχαιότερες ελληνικές ποικιλίες. Το Μαυρούδι είναι η πλέον αμιγής θρακική ποικιλία, (περιλαμβανομένης και της νότιας Βουλγαρίας).
Λέγεται ότι με κρασί από Μαυρούδι ο Οδησσέας μέθυσε τον κύκλωπα Πολύφημο. Το όνομά του παραπέμπει στο χαρακτηριστικό γνώρισμα των σταφυλιών, το σχεδόν μαύρο χρώμα του.
Έχει εξαιρετική δυναμική, πλούσια αρώματα και τανικό χαρακτήρα, και επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση με εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς στρογγυλεύουν οι τανίνες του. Σήμερα η καλλιέργεια της ποικιλίας έχει επεκταθεί σε πολλές περιοχές ακόμα και νότια στην Πελοπόννησο. Σαν μονοποικιλιακό κρασί εμφανίζεται σπάνια και συνήθως μπλεντάρεται με το Λημνιό.
Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων