Bartolo Mascarello Barbera d’Alba 2020

Bartolo Mascarello Barbera d’Alba 2020. Barbera 100%. Βαθύ, ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες. Στη μύτη καθαρά αρώματα από μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, κόκκινα φρούτα και μούρα, πικάντικες, γήινες, ποώδεις και βαλσαμικές νότες.  Στο στόμα, γεμάτο σώμα, έντονο και ζουμερό φρούτο, εντυπωσιακή οξύτητα που δίνει έντονη φρεσκάδα και μακρά επίγευση.

74,80

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)
SKU: Giacomo-Conterno-Barbera-2021
Βάρος1,45 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Burger), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με σάλτσα αματριτσιάνα, με σάλτσα καρμπονάρα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Μπλε τυριά, Παρμεζάνα)

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Βαθύ, ρουμπινί χρώμα, με μωβ ανταύγες. Στη μύτη καθαρά αρώματα από μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, κόκκινα φρούτα και μούρα, πικάντικες, γήινες, ποώδεις και ανθικές νότες.  Στο στόμα, γεμάτο σώμα, έντονο και ζουμερό φρούτο, εντυπωσιακή οξύτητα που δίνει έντονη φρεσκάδα και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Barbera 100%.  Τα σταφύλια προέρχονται κυρίως από την περιοχή San Lorenzo. Αυθόρμητη αλκοολική ζύμωση με γηγενείς ζύμες, με διαβροχή για 2  εβδομάδες σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με έλεγχο θερμοκρασίας και συχνό σπάσιμο καπέλου.

Ωρίμαση

Για 2 χρόνια σε μεγάλα δρύινα βαρέλια 50 hl για περίοδο τουλάχιστον 18 μηνών.

Mπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17+, Robert Parker-Wine Advocate.93, Vinous Antonio Galloni.95, Wine Searcher avg.90, Vivino 4.2 (2020)

Vinous Antonio Galloni 95pt
Drinking window: 2022 – 2032
The 2020 Barbera d’ Alba is outrageously beautiful. Rich, pliant and expressive, the 2020 races across the palate with stunning depth. Plush and sumptuous, the 2020 is fabulous to drink now for its primary fruit, but it should also age gracefully. The 2020 is sublime. Red purplish fruit, lavender, rose petal, blood orange and mint linger on the creamy, textured finish. Antonio Galloni. Tasting date: November 2022

Robert Parker-Wine Advocate 93pt
Drinking window: 2022 – 2032
The 2020 Barbera d’Alba shows a lovely appearance with a rich, blackish color. Aromas recall dried fruit and raisin, generously played over a full-bodied texture. An unfortunate outbreak of the floral disease Flavescence dorée in the San Lorenzo vineyard damaged one-third of the 30-year-old Barbera vines. Faced with few options, the plants were ripped out in 2020 and replanted two years later after the soils had a chance to rest. The 2019 vintage is the last estate expression of Barbera, and we won’t see it again until 2028, if you add in winemaking years and the time needed for young vines to reach maturity. In the interim, Maria Teresa Mascarello buys fruit from the Treiso area of Barbaresco and Diano d’Alba to make this wine. – Monica Larner

Jancis Robinson 17+pt
Drinking window: 2022 – 2032
Deep youthful crimson. Spice-laced blueberry and cherry nose and with a savoury edge. Vibrant acidity and long, fragrant blueberry fruit. Real freshness and substance. Fine, long tannins on the finish. Walter Speller.