Κίτρινο χρώμα με έντονες χρυσαφί ανταύγειες, νότες ευγενικής οξείδωσης, αρώματα κίτρινων ώριμων φρούτων και μπαχαρικών της ανατολής, δυναμική ορυκτή γεύση με χαρακτηριστική οξύτητα και μακρά τανική επίγευση.
Οινοποίηση
Σταφύλια από επιλεγμένους αμπελώνες της θέσης Λούρος στον Πύργο Καλλίστης σε υψόμετρο από 180 έως και 220 μέτρα. Παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός του γλεύκους από τα στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες στους 18°C.
Ωρίμαση
Αποζύμωση και ωρίμανση πάνω στις οινολάσπες για 24 μήνες σε παλιά βαρέλια. Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα.