Χρυσοκίτρινο χρώμα, λεπτά αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων, φρέσκων εσπεριδοειδών και ορυκτότητας. Στόμα κομψό με χαρακτηριστική τη νότα της οξύτητας. Μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Σταφύλια από βιολογικά καλλιεργούμενους αμπελώνες του Πύργου, του Εμπορείου και της Μεσαριάς-Βόθωνα. Παραμονή του γλεύκους με τα στέμφυλα για 12 ώρες, διαχωρισμός γλεύκους από στέμφυλα, απολάσπωση και ζύμωση με ιθαγενείς ζύμες στους 18°C.
Ωρίμαση
Με τις οινολάσπες για 8 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και χειρωνακτική εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα με ελαφριά θείωση.
Παλαίωση στην φιάλη για 6-12 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.88, Vivino 4.0
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του ή ανοίξτε την φιάλη από την προηγούμενη ημέρα