Μοσχάτο

Μοσχάτο

Το Μοσχάτο είναι από τις αρχαιότερες ποικιλίες σταφυλιού στον κόσμο. Καλλιεργείται σχεδόν σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες του πλανήτη, με πολλά διαφορετικά στυλ. Στην Ιταλία είναι διαδεδομένη η αφρίζουσα-ημίγλυκη εκδοχή, ειδικά στις βόρειες περιοχές, moscato d’Asti, ενώ στην Γαλλία επικρατούν τα επιδόρπια κρασιά (Muscat di Frontignan, Muscat d’Alsace, Muscat de Beaumes de Venise). Στην Ισπανία βρίσκουμε μια ενδιάμεση κατάσταση με πιο ανάλαφρα δείγματα, συνήθως στην περιοχή της Βαλένθια. Στην Ελλάδα γλυκά και ξηρά κρασιά στη Σάμο, την Κεφαλονιά και την Πάτρα, καθώς και σε μικρές ποσότητες στην Αυστραλία και την Καλιφόρνια.

Οι πιο διαδεδομένοι κλώνοι είναι το μικρόρωγο Μοσχάτο (Muscat Blanc à Petits Grains), το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, αλλά και το ερυθρό Μοσχάτο Αμβούργου.

Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων