Το προϊόν “Riedel Καράφα / Decanter Μargaux” έχει προστεθεί στο καλάθι σας. Καλάθι
Louis Boillot Volnay Les Grands Poisots
Pinot Noir 100%. Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από μαύρα κεράσια, βρεγμένα φύλλα, μέντα και γλυκόριζα. Βελούδινο στο στόμα, πολύ καλή δομή, πολύ ισορροπημένο με μακρά φρουτώδη επίγευση.
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από μαύρα κεράσια, βρεγμένα φύλλα, μέντα και γλυκόριζα. Βελούδινο στο στόμα, πολύ καλή δομή, πολύ ισορροπημένο με μακρά φρουτώδη επίγευση.
Οινοποίηση
Pinot Noir 100%. Τα σταφύλια συλλέγονται, αποστειρώνονται και ξεκινούν μία προ-ζύμωση 4-6 ημερών σε χαμηλές θερμοκρασίες, με στόχο την ενίσχυση του χρώματος, της γεύσης και των αρωματικών χαρακτηριστικών. Μετά ακολουθεί η αλκοολική ζύμωση για 10-12 ημέρες με ψυχρή διαβροχή. Μηλολακτική ζύμωση σε βαρέλι. Εμφιαλώνονται χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα
Ωρίμαση
Σε δρύινα βαρέλια με 20-30% νέο βαρέλι, για 16-18 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-20 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.89, Vivino 3.9
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του