Aglianico

Aglianico

To Aglianico είναι μια κόκκινη ποικιλία σταφυλιού που καλλιεργείται στην νότια Ιταλία κυρίως στην Καμπανία και στα Βασιλικάτα.

Παράγει σωματώδη κόκκινα κρασιά με ωραία αρώματα και γεύση μούρου, δαμάσκηνου και σοκολάτας. Δυνατές τανίνες και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.

To Aglianico συχνά αναφέρεται ως «Barolo του Νότου», όπου οι καλύτεροι εκπρόσωποί του δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, από τα κρασιά του Πιεμόντε, χώρια που έχουν το πλεονέκτημα  της καλύτερης τιμής.

Το όνομά του προέρχεται από παραφθορά της λέξης “ελληνικό”, καθώς λέγεται ότι πρωτοκαλλιεργήθηκε στην Μεγάλη Ελλάδα (Magna Grecia) στη νότια ηπειρωτική Ιταλία και τη Σικελία, μέσω των ελλήνων αποίκων που εγκαταστάθηκαν εκεί.

 

Προβολή όλων των 15 αποτελεσμάτων